Geplaatst op:

Suezblokkade leidt tot verbreding kanaal

Als gevolg van de langdurige blokkade van het Suezkanaal in maart is er een startschot gegeven voor de verbreding van één van de belangrijkste waterwegen ter wereld. Met de ontwikkeling van dit project wil Egypte een nieuwe blokkade van het kanaal voorkomen.

De vaargeul tussen Suez en de Bittermeren, het stuk waar de containerreus Ever Given vastliep, moet over twee jaar toegankelijk zijn voor nog grotere schepen zodat deze niet om Afrika heen hoeven te varen. Om dit te bereiken moet het zuidelijke deel van dertig kilometer lang worden verbreed met 40 meter, maar is het vergroten van de diepgang nog belangrijker. Het noordelijk gelegen tweede kanaal dat in 2015 is geopend wordt aanvullend verlengd met tien kilometer tot een totaal van 82 kilometer.

Terwijl het ontwikkelingsplan en tijdschema voor dit project onmiddellijk in volle gang is gezet, ligt de Ever Given vol containers nog steeds aan de ketting in de Bittermeren. Er lijkt nog geen compromis in zicht tussen Egypte en de Japanse eigenaar Shoei Kisen Kaisha over de schadeclaim.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more