Geplaatst op:

Trein als onderdeel van intermodaal transport

De wegen raken vol, technologie zal het beroep van vrachtwagenchauffeur in de loop der tijd vervangen en voor een milieuvriendelijke oplossing wordt steeds vaker gekozen. Treintransport als onderdeel van intermodaal transport in Europa neemt in sneltreinvaart toe!

Om het gebruik van het spoor te stimuleren richt het Europese beleid zich op het verbeteren van de spoorverbindingen tussen de lidstaten. Doordat de trein de modaliteit is met de laagste COβ‚‚ uitstoot, snelheid één van de grootste voordelen is en erΒ  steeds vaker voor transport over het spoor wordt gekozen.

Dankzij ons netwerk met verschillende vervoerders zijn we in staat de belangrijkste transporthubs in Europa met elkaar te verbinden. Bij landtransport heb je te maken met vele variabelen, die in nauwe relatie met elkaar fungeren Γ©n het logistieke succes bepalen.

Is transport over de weg uw enige optie of leent uw zending zich voor het voordeligere en milieuvriendelijkere alternatief: via het spoor of per binnenvaartschip? Onze Intermodal Manager adviseert u graag de intermodale opties op grond van hun sterke punten. Neem voor meer informatie of vragen contact op met Robert den Haan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more