Geplaatst op:

Trends beïnvloeden wereldwijde handel

Wie denkt aan export vanuit Zuid-Amerika, denkt vaak aan exotisch fruit. Maar hoe belangrijk is Zuid-Amerika werkelijk voor de voorziening van fruit wereldwijd? En welke rol spelen zij in de toenemende vraag naar superfoods en bevroren fruit in Europa?

In een infographic geeft de World Fruit Map 2018 inzicht in de diverse handelsstromen en trends in de mondiale fruitsector. Zo is in de afgelopen jaren de handel in fruit vanuit Zuid-Amerika flink gestegen. Ook is er een toename in de vraag naar fruit, zoals avocado’s en bepaalde bessen, die als superfood worden beschouwd. Het aandeel van diepvriesfruit en biologisch fruit in de wereldhandel neemt daarnaast ook steeds verder toe.

In verband met omgekeerde seizoenen speelt Zuid-Amerika een belangrijke rol in de voorziening van vers fruit binnen het noordelijk halfrond. Maar aangezien diepgevroren fruit het hele jaar door verkocht kan worden, neemt de populariteit van deze producten ook toe. Bevroren fruit behoudt de smaak en voedingswaarde en kan eventueel op bestemming verwerkt worden in bijvoorbeeld sappen en andere producten. De populariteit van fruitconcentraat en fruit in conserven nemen daarentegen af.

Naar verwachting blijft de wereldwijde handel in fruit groeien. Factoren als bevolkingsgroei, toenemende welvaart en een toename in de vraag naar gezond eten spelen hier een belangrijk rol in. Maar wist u dat ook trends op sociale media hier invloed op hebben? Zo is gebleken dat het plaatsen van gerechten met avocado een favoriet is onder gebruikers van Instagram.

Uiteraard speelt de logistiek een bepalende factor in de wereldwijde handel van fruit. Jordex beschikt over kennis van de belangrijkste producten uit Zuid-Amerika en is ervaren in het vervoeren van gekoelde en bevroren producten. Neem voor meer informatie contact op met Celeste Flores via celeste.flores@jordex.com.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more