Geplaatst op:

Universiteit van Wageningen adviseert bij kassenbouw

De Universiteit van Wageningen adviseert de Verenigde Arabische Emiraten over het ontwerp en de technologie van kassenbouw om zo de productie van gewassen efficiΓ«nter te laten verlopen en water te besparen.

Alleen al in Abu Dhabi zijn er 7600 kassen waarvan de technologie nog niet goed is ontwikkeld.Β  Als alternatief Β wordt er daarom veel groente verbouwd in plastic-bedekte tunnels met luchtbevochtigers.

Momenteel wordt er veel geΓ―nvesteerd in nieuwe medium tot hightech kassen. Β Deze moeten het hele jaar zorgen voor de optimale conditie met de juiste temperatuur en vochtgehalte, zelfs als het buiten 50 graden is en de lucht zeer droog.

De ideale temperatuur voor gewassen die het hele jaar door in Abu Dhabi worden verbouwd, zoals tomaten en komkommers, is rond de 28 graden.

Jordex heeft een ruime ervaring met projectlading van bouwmaterialen en de agrofood sector naar het Midden-Oosten. Neem gerust contact op met uw contactpersoon indien u meer wilt weten.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more