Geplaatst op:

Update nieuwe allianties

De Japanse rederijen, Mitsui OSK Lines (MOL), Kawasaki Kisen Kaiha (“K” line) en Nippon Yusen Kaisha (NYK) bereiden dit jaar een samenwerking voor. Medio 2018 zullen zij één Japanse rederij gaan vormen. De naam van deze nieuwe Japanse rederij wordt “Ocean Network Express”.

De nieuwe rederij zal geleid worden vanuit het hoofdkantoor in Singapore, maar er zullen ook regionale hoofdkantoren gevestigd worden in Hong Kong, Londen, Richmond en Sao Paulo.

Ook de fusie van Hapag-Lloyd en UASC is momenteel afgerond. De diensten van de twee bedrijven moeten nu geïntegreerd worden met elkaar. Samen zijn zij momenteel de vijfde containerrederij van de wereld.

Neem voor vragen en of onduidelijkheden over de samenvoeging van de rederijen contact op met uw bekende contactpersoon van Jordex.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more