Geplaatst op:

Veel gestelde vragen zakendoen Iran: betalingsverkeer

  1. Wat is toegestaan rondom het betalingsverkeer?

Na het opschorten van de Europese sancties is het uitwisselen van betalingen niet meer aan directe restricties gebonden. Β Toch is er vanuit Amerikaans perspectief bijna geen handel toegestaan en ondervinden ook internationale banken en bedrijven met grote belangen in Amerika hier hinder van.Β  Diverse Nederlandse banken houden dan ook afstand van Iran om geen boetes en andere sancties opgelegd te krijgen. Om dit als Nederlands bedrijf toch in goede banen te leiden, is het treffen van voorbereidende maatregelen, zoals het controleren van producten, klanten en betalingen, dan ook erg belangrijk. Dit vereenvoudigt eveneens het succesvolle verloop van het betalingsverkeer met Iran.

  1. Hoe regelt de bank het betalingsverkeer?

Desondanks zijn er diverse mogelijkheden om via Nederlandse banken zaken te doen met Iran. Banken maken voor het internationale betalingsverkeer gebruik van correspondent banks, waarbij er onderlinge rekeningen bij elkaar openstaan. Door de eerdere opgelegde sancties is dit destijds stopgezet en nog maar mondjesmaat hervat. Hierdoor kunnen Letter of Credits niet meer worden afgegeven of kunnen andere vormen van betalingen niet worden voldaan. Nederlandse bedrijven hebben weinig alternatieven in tegenstelling tot sommige omliggende landen, die over meerdere kleinere banken bezitten en wel openstaan voor zakendoen met Iran. Doordat deze banken kleinschaliger zijn, zijn zij niet altijd in staat klanten te faciliteren in hun wensen. Het simpele betalingsverkeer gaat hen nog goed af, maar grotere handelskredieten worden moeilijker.

  1. Wat wordt opgemerkt in de praktijk?

Door diverse Nederlandse banken wordt het betalingsverkeer met Iran sinds kort geaccepteerd. Iedere transactie wordt afzonderlijk bekeken, waardoor het belangrijk is om hiervoor de juiste weg bij de bank te vinden. De vraag naar LC’s (Letter of Credits) is daarnaast groot, maar is in de praktijk nog niet volledig hervat.Β  Daarbij is de looptijd van een LC maximaal drie maanden. Momenteel zoeken veel bedrijven alternatieve oplossingen via tussenpersonen en andere landen. Hier zitten echter wel risico’s aan verbonden: banken verlangen het om na ontvangst van het geld details over de transactie te verkrijgen. Dit kan tot gevolg hebben dat de vertrouwensrelatie tussen de klant en de bank op het spel wordt gezet, waardoor er in de toekomst mogelijk deuren kunnen sluiten.

Wist u dat er tijdens het Logistiek Congres verschillende experts uit het bankwezen zullen spreken over het betalingsverkeer en de jurisdictie?

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more