Geplaatst op:

Veel gestelde vragen zakendoen Iran: sancties

Iran heeft zijn nucleaire programma ingeperkt. Dat betekent dat de economische sancties die de VN en de EU het land hebben opgelegd deels verdwijnen. Maar om welke sancties gaat het precies?

  1. Welke sancties zijn opgeheven? De sancties van de Verenigde Naties en de Europese Unie naar Iran toe zijn per 15 januari 2016 opgeschort. De opgeschorte sancties zijn in de financiële en verzekeringssector, olie- en gassector, scheepvaart- en transportsector, goud en edelmetaal. Daarnaast is een deel van personen en bedrijven van de sanctielijst geschrapt en mag de handel in dual-use goederen weer worden hervat.

  2. Waar staan nog steeds sancties op? De handel in goederen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en verspreiding van nucleaire goederen zijn nog steeds gesanctioneerd. Daarnaast blijft een wapenembargo gelden. De Amerikaanse sancties met betrekking tot het betalingsverkeer, Amerikaanse goederen en personen en de EU–mensenrechten en terrorismesancties blijven ook van kracht.

Het is belangrijk te weten dat de EU-mensenrechtensancties ook voor handel van invloed kunnen zijn. Dit omdat diverse personen en organisaties op deze lijst staan, zoals de Revolutionaire Garde, die wijd verspreid zit in diverse sectoren en een belangrijk aandeel heeft in de Iraanse economie. Zaken doen met personen en organisaties die op de sanctielijsten staan, is niet toegestaan

  1. Wat is het snapback mechanisme? Het snapback mechanisme is een proces wat ingevoerd wordt zodra Iran zich niet aan de afspraken met betrekking tot het nucleair akkoord houdt. Dit houdt in dat wanneer Iran zich niet aan de afspraken houdt de sancties weer met onmiddellijke ingang van kracht zijn. Wel met 30 dagen tijd om hier wat aan de toen. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee voor investeerders in Iran. Dit mechanisme geldt tot 10 jaar na het nucleair akkoord indien de afspraken niet geschonden worden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more