Geplaatst op:

Venlo neemt sterke positie in

Met de ontwikkeling van een nieuwe terminal en de twee bestaande spoorterminals gaat Venlo een centrale positie vormen voor de handel tussen Nederland en China.

De nieuwe logistieke hotspot wordt in China gepromoot onder de naam Sino Europe Logistics Park Venlo Region als dΓ© locatie voor Chinese bedrijven om de Europese markt te bedienen en omgekeerd. Cabooter en de Limburgse overheidsontwikkelingsmaatschappij LIOF hebben de handen ineen geslagen met de China Investment Promotion Agency (CIPA) om dit project te ontwikkelen.

Deze logistieke hub is een waardevolle toevoeging voor de ontwikkeling van de Nieuwe Zijderoute. Het doel is Chinese bedrijven te stimuleren om handel met Nederland per spoor te laten vervoeren via Venlo.

Daarbij heeft Venlo een gunstige ligging om handel door te voeren naar een belangrijk deel van de West-Europese markt. Het heeft goede verbindingen met de zeehavens Rotterdam en Antwerpen, net zoals met de luchthavens Schiphol en Maastricht.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more