Geplaatst op:

Verzeker uw transport

Tijdens het transport van uw lading kan er wat misgaan waardoor goederen kunnen beschadigen. Met een transportverzekering is uw vracht hiervoor verzekerd.

Laat u uw goederen over land, over zee, door de lucht of via het spoor vervoeren? Transport via alle modaliteiten is te verzekeren. Met een transportzekering bent u verzekerd voor eventuele schade of verlies die ten tijde van het transport kan zijn ontstaan. In geval van schade wordt uw case uit handen genomen door de verzekeraar en door hen volledig afgehandeld.

Deze verzekering kunt u per zending afsluiten, maar het is tevens mogelijk om een doorlopende verzekering aan te gaan. De premie waartegen verzekerd wordt, is afhankelijk van de aard van de goederen, de wijze van vervoer, de plaats van vertrek en de bestemming. Voor bederfelijke goederen geldt bijvoorbeeld een hogere premie.

Indien u een verzekering wilt afsluiten voor een gewenste zending, hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

De waarde van de goederen (commercial invoice)
De verzekeringnemer
Land van verzending/bestemming
Goederenomschrijving (HS-code)

Wij raden u aan de verzekering altijd door to door af te sluiten zodat de zending vanaf het moment van laden tot en met het moment van lossen verzekerd is. Mocht u meer informatie willen ontvangen, neem dan contact op met uw Account Manager of onze douaneafdeling.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more