Geplaatst op:

Werkzaamheden haven Antwerpen gaan met code oranje door

Sinds vorige week staat Antwerpen op code oranje. Het aantal coronabesmettingen in de provincie neemt snel toe. Desondanks werkt de haven volledig door en kunnen rederijen en binnenvaartschepen hun werk blijven doen.

Op woensdag 29 juli kwam het COVID-19 taskforceteam van de haven van Antwerpen samen. Zij gaven aan dat de haven tot de essentiΓ«le infrastructuur van BelgiΓ« behoort omdat deze cruciaal is voor bevoorrading van BelgiΓ« zelf en Europa. De haven blijft ook nu, bij code oranje, voor honderd procent operationeel.

Antwerpen heeft een avondklok ingesteld. Mensen mogen van 23:30 tot 06:00 niet de straat op. Omdat de haven aangewezen is als een essentiΓ«le sector en het werk 24/7 doorgaat, wordt er voor havenmedewerkers een uitzondering gemaakt. Voor werkzaamheden in de haven hoeven zij zich niet te houden aan de avondklok.

Wanneer er een bezoek aan BelgiΓ« wordt gebracht is het de bedoeling dat mensen bij terugkomst twee weken in thuisquarantaine gaan. Als transportmedewerkers voor hun werk reizen en vrij zijn van klachten geldt dit niet. Schippers en bemanning worden verzocht om aan boord te blijven.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more