Geplaatst op:

West-Afrikaanse sancties tegen Mali

De Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) heeft sancties ingevoerd tegen Mali. De maatregelen zijn er omdat de beloofde verkiezingen voor dit jaar uitgesteld zijn.

ECOWAS heeft in december vorig jaar al aangegeven dat er sancties zouden volgen als de democratie niet tegen eind februari hersteld zou worden door nieuwe verkiezingen. Mali heeft daarop gereageerd dat de verkiezingen pas over vier jaar zullen plaatsvinden. Na de bijeenkomst op 9 januari tussen de staatshoofden van ECOWAS zijn de volgende sancties per direct ingegaan:

  • De tegoeden van Mali binnen de BCEAO en commerciΓ«le banken in ECOWAS zijn bevroren

  • Het land is geschorst voor alle hulp die wordt betaald via het BIDC en de BOAD

  • Landen die leden van ECOWAS zijn zullen hun ambassadeurs in Bamako terugroepen

  • Sluitingen van lucht- en landgrenzen tussen ECOWAS-landen en Mali

  • Opschorting van alle commerciΓ«le transacties tussen ECOWAS-landen en Mali (behalve essentiΓ«le consumptiegoederen, farmaceutische producten, medische benodigdheden en apparatuur, inclusief materialen voor de controle van Covid 19, aardolie- en elektriciteitsproducten)

Ondanks dat deze maatregelen voornamelijk effect hebben op de ontvanger, willen we je wel vragen hier rekening mee te houden. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Joey.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more