Geplaatst op:

Zuid-Amerika; technici in, verse producten uit

Transport en het maximaal benutten van zakelijke kansen in Zuid-Amerika is al jarenlang één van onze specialiteiten. Deze maand hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet!

Wat zijn veel voorkomende vragen bij het vervoeren van of naar Zuid-Amerika?

Een vraag die veel wordt gesteld is op welke Incoterm het beste verscheept kan worden. Vaak adviseert de leverancier in Zuid-Amerika om op basis van CIF te boeken. Dit houdt in dat de leverancier alles regelt tot aan de haven in Nederland. Wij adviseren de klant op basis van FOB te boeken, aangezien de klant op dat moment als importeur zijnde meer invloed heeft op de lading wanneer deze binnen komt. Ondanks dat de Zuid-Amerikaanse markt de laatste jaren een échte CIF-markt is geworden, blijven wij FOB adviseren. Uit ervaring onder onze klanten blijkt dat de invloed op de lading, wanneer deze op FOB basis verscheept wordt, echt meer is en dit van grote waarde is.

Welke documenten zijn vereist bij het vervoeren van of naar Zuid-Amerika?

Voor het vervoeren van of naar Zuid-Amerika zijn de standaarddocumenten nodig. Denk aan Bill of Lading, inklaring van de goederen, HS-code etc. Wij kunnen u adviseren wat betreft de benodigde documenten en deze ook voor u opmaken.

Wat zijn onze top-5 importproducten vanuit Zuid-Amerika?

De top-5 importproducten voor Jordex zijn wijn, vlees, hout, groenten en fruit, welke tevens in zijn algemeenheid gelden voor de import van Nederland. Nederland importeert meer vanuit Zuid-Amerika dan dat er geëxporteerd wordt naar Zuid-Amerika.

Wat zijn onze top-5 exportproducten naar Zuid-Amerika?

Nederlandse producenten exporteren voornamelijk technische producten naar Zuid-Amerika. Hier staan we ook om bekend. Denk aan producten voor telecommunicatie, maar ook medicinale, farmaceutische producten en machines. Daarnaast is Brazilië grote afnemer van aardolie.

Waarom is Zuid-Amerika een interessante afzetmarkt voor Nederlandse producten?

Naast het feit dat Zuid-Amerika een gigantische markt is, heeft het nog enorm veel ruimte voor verbetering. Vergeleken met Azië heeft Zuid-Amerika een instabielere markt. Brazilië heeft na het WK in 2010 een enorme boost gehad, welke zich heeft verspreid als een soort wijnvlek over het gehele continent. Daarnaast is Chili het meest toegankelijke land. Het lijkt het meest op Europa, maar de omringende landen bieden enorme kansen, waar we u op basis van onze kennis in kunnen adviseren.

Waarom is Zuid-Amerika een interessante importmarkt voor Nederlandse importeurs?

Door het klimaat in Zuid-Amerika is er een grote markt voor verse producten. Denk hierbij aan groenten en fruit, maar ook aan graangevoerde vleesproducten. De meest luxueuze vleesproducten komen uit Zuid-Amerika. Daarnaast is de wijnmarkt hard aan de weg aan het timmeren. Het startpunt is Chili of Argentinië, maar de enorme groei heeft erin geresulteerd dat omliggende landen ook zijn gaan exporteren. nu ook aan de wijn-weg aan het timmeren zijn. Kwalitatief goede wijnen komen uit Zuid-Amerika. Voor verse producten is er een enorme markt in Zuid-Amerika met tevens genoeg potentie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de containervaart vanuit of naar Zuid-Amerika? Neem dan contact op met onze collega Léon Pelkman.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more