Geplaatst op:

Veroorzaakt China het blijvende reefer tekort?

Terwijl de reefermarkt blijft groeien, is het reefer tekort een aanhoudend probleem. Naar verwachting zal dit de komende jaren zo blijven.

De grote vraag naar vlees vanuit Europa onder de Chinezen wordt bestempeld als de voornaamste oorzaak van het tekort. Tijdens de coronacrisis heeft China de rol van de VS overgenomen als grootste importeur van reeferlading. Het Deense adviesbureau Eskesen Advisory stelt dat het aantal reefers met voedingsmiddelen naar China dit jaar tot oktober met maar liefst 41% is toegenomen ten opzichte van 4% naar Amerika.

China is dit jaar getroffen door varkenspest. Om de verlaagde productie te compenseren en te voldoen aan de blijvende vraag naar varkensvlees, heeft het land enorme hoeveelheden moeten importeren. Daarnaast heeft China handelsovereenkomsten gesloten om de voedselzekerheid veilig te stellen. Zo hebben ze een overeenkomst met Noorwegen voor de aanvoer van zalm.

Tegelijkertijd staan er nog veel lege reefers die niet geladen konden worden tijdens de coronacrisis in Chinese havensteden te wachten op een plekje terug. De huidige run op consumentengoederen vanuit China zorgt ervoor dat er nauwelijks ruimte te bemachtigen is voor lege reefercontainers. Te veel reefercontainers bevinden zich hierdoor verspreid over de wereld, op de verkeerde plekken.

Het (leeg) herpositioneren van containers is een tijdrovend proces waar de rederijen zich momenteel mee bezig houden naar aanleiding van de coronacrisis. Daarbij heeft de coronacrisis in zijn algemeenheid voor belemmering in het logistieke proces gezorgd, waarvan opdrijving van de prijs voor een reefercontainer het gevolg is.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more