Geplaatst op:

Blank sailings rondom Golden Week

China en Hong Kong vieren van 1-7 oktober Golden Week. In praktijk komt het erop neer dat bedrijven gesloten zijn, de export vrijwel plat ligt en afvaarten geschrapt worden.

Golden Week begint op National Day, in de volksmond Guo Qing Jie genoemd. Deze feestdag, waarop de stichting van de Volksrepubliek China wordt gevierd, vindt standaard plaats op 1 oktober en wordt uitbundig gevierd met optochten en parades.

Net voor Golden Week wordt het laagseizoen van de containervaart ingewijd. Volgens databureau Sea-Intelligence zijn er alleen al op de grote vaarroutes vanuit het Verre Oosten in twee weken tijd 47 extra blank sailings. Eind oktober, begin november heeft dit weer effect op het aantal afvaarten vanuit Europa naar het Verre Oosten.

De scheepscapaciteit van import- en vervolgens exportzendingen zal de komende tijd beperkt zijn. Wij adviseren je daarom om zendingen zo snel mogelijk bij ons aan te melden, zodat wij deze tegen de beste condities en de meest gunstige tarieven kunnen verschepen. Voor aanvragen of meer informatie kunt u terecht bij uw bekende Jordex contactpersoon.

Wij gebruiken cookies. Learn more